Sander Dammann

 

Sander Dammann studeerde Informatiedienstverlening- en Management (IDM ) aan de Haagse Hogeschool. Voor die opleiding liep Sander echter al een snuffelstage bij een bibliotheek; hier hielp hij bijvoorbeeld mee bij het maken van een knipselkrant. Dit zorgde er voor dat Sander al vroeg in aanraking met het vak informatiemanagement is gekomen. 

Als student IDM  heeft Sander veel geleerd over o.a. beeldbanken, open data, big data, het toegankelijk maken van informatie en informatieplannen. Ook heeft hij tijdens zijn opleiding interessante projecten uitgevoerd, waaronder het presenteren van een prototype van een app op basis van open data voor ambtenaren en het inrichten van een SharePoint omgeving voor een gemeentearchief. 

Het onderwerp open data vond hij zo interessant dat hij hierop is afgestudeerd. Vooral het onderzoeken welke relevante data beschikbaar kunnen worden gesteld voor gebruikers alsmede het implementeren van de (linked) open data in een collectiedatabase intrigeerde Sander. Nadat hij afgestudeerd was, kwam hij tijdens zijn zoektocht naar een leuke baan kwam hij terecht bij DOCFactory. 

Sanders interesses liggen vooral op het gebied van digitalisering, beeldbanken en het toegankelijk maken van informatie. Door de kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn studie hoopt hij een goede bijdrage te leveren aan de verschillende projecten. Hij kan niet wachten om zijn opgedane kennis nu in de praktijk te brengen. Sander is sinds 2019 in dienst van DOCFactory. 

linkedin.com/in/sander-dammann/

Nieuws

14.11.2019 Referentie HTM

In opdracht van HTM heeft DOCFactory het historisch archief materieel verzorgd, geordend en via een inventaris toegankelijk gemaakt. Doel was het historisch archief over te brengen naar het Haags Gemeentearchief.
Lees meer

31.10.2019 Referentie audit bij gemeente Bodegraven-Reeuwijk

In opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft DOCFactory een audit uitgevoerd met als doel het gemeentelijke digitale informatiebeheer te evalueren en, indien nodig, aan te passen. DOCFactory heeft hiervoor gebruik gemaakt van de RODIN-standaard.
Lees meer

28.10.2019 Referentie Stadsarchief Breda

Stadsarchief Breda beschikt over een uitgebreide beeldcollectie en wil deze graag online met het publiek delen. Randvoorwaarde is dat auteursrechten van de getoonde werken goed geregeld zijn.
Lees meer

20.10.2019 Overdracht historisch archief HTM aan Haags Gemeentearchief een feit

Op 18 oktober jl. vond tijdens een bescheiden bijeenkomst in de Haagse tramtunnel de officiële overdracht plaats van een deel van het historische archief van HTM aan het Haagse Gemeentearchief.
Lees meer

20.09.2019 Referentie Yakult

Op verzoek van Yakult Europe BV heeft DOCFactory tijdelijk de dagelijkse nieuwsmonitoring, wekelijkse wetenschappelijke nieuwsmonitoring en maandelijkse productmonitoring verzorgd.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer