Sander Dammann

 

Sander Dammann studeerde Informatiedienstverlening- en Management (IDM ) aan de Haagse Hogeschool. Voor die opleiding liep Sander echter al een snuffelstage bij een bibliotheek; hier hielp hij bijvoorbeeld mee bij het maken van een knipselkrant. Dit zorgde er voor dat Sander al vroeg in aanraking met het vak informatiemanagement is gekomen. 

Als student IDM  heeft Sander veel geleerd over o.a. beeldbanken, open data, big data, het toegankelijk maken van informatie en informatieplannen. Ook heeft hij tijdens zijn opleiding interessante projecten uitgevoerd, waaronder het presenteren van een prototype van een app op basis van open data voor ambtenaren en het inrichten van een SharePoint omgeving voor een gemeentearchief. 

Het onderwerp open data vond hij zo interessant dat hij hierop is afgestudeerd. Vooral het onderzoeken welke relevante data beschikbaar kunnen worden gesteld voor gebruikers alsmede het implementeren van de (linked) open data in een collectiedatabase intrigeerde Sander. Nadat hij afgestudeerd was, kwam hij tijdens zijn zoektocht naar een leuke baan kwam hij terecht bij DOCFactory. 

Sanders interesses liggen vooral op het gebied van digitalisering, beeldbanken en het toegankelijk maken van informatie. Door de kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn studie hoopt hij een goede bijdrage te leveren aan de verschillende projecten. Hij kan niet wachten om zijn opgedane kennis nu in de praktijk te brengen. Sander is sinds 2019 in dienst van DOCFactory. 

linkedin.com/in/sander-dammann/

Nieuws

20.09.2019 Referentie Yakult

Op verzoek van Yakult Europe BV heeft DOCFactory tijdelijk de dagelijkse nieuwsmonitoring, wekelijkse wetenschappelijke nieuwsmonitoring en maandelijkse productmonitoring verzorgd.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

19.07.2019 Impressie DOCFactory zomerbijeenkomst in Louwman Museum

20 juni jl. vond de zomerbijeenkomst van DOCFactory in het Louwman Museum te Den Haag plaats.
Lees meer

26.06.2019 Referentie Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug

In opdracht van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSDKRH) heeft DOCFactory met de RODIN-standaard een audit uitgevoerd, waarbij de gehele afdeling Informatiemanagement onder de loep is genomen.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

21.06.2019 Referentie BEL Combinatie

In opdracht van de BEL Combinatie, de gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren, heeft DOCFactory archieven geselecteerd, bewerkt, beschreven en materieel verzorgd, zodat ze konden worden overgedragen en aan het publiek ter beschikking worden gesteld. 

Het betrof de archieven van de gemeenten Laren en Blaricum, met als looptijd 1990-1999, die in 2019 dienden te worden overgebracht naar het Streekarchief Gooi en Vechtstreek.
Lees meer

08.05.2019 Archiefdagen 2019 in Gouda

Jaarlijks organiseert KVAN/BRAIN in samenwerking met allerlei groepen van actieve archiefprofessionals* de Archiefdagen. Dit jaar vinden de dagen plaats in Gouda.
Lees meer