Sander Dammann

|

Informatiespecialist

Sander Dammann studeerde Informatiedienstverlening- en Management (IDM ) aan de Haagse Hogeschool. Voor die opleiding liep Sander echter al een snuffelstage bij een bibliotheek; hier hielp hij bijvoorbeeld mee bij het maken van een knipselkrant. Dit zorgde er voor dat Sander al vroeg in aanraking met het vak informatiemanagement is gekomen. 

Als student IDM  heeft Sander veel geleerd over o.a. beeldbanken, open data, big data, het toegankelijk maken van informatie en informatieplannen. Ook heeft hij tijdens zijn opleiding interessante projecten uitgevoerd, waaronder het presenteren van een prototype van een app op basis van open data voor ambtenaren en het inrichten van een SharePoint omgeving voor een gemeentearchief. 

Het onderwerp open data vond hij zo interessant dat hij hierop is afgestudeerd. Vooral het onderzoeken welke relevante data beschikbaar kunnen worden gesteld voor gebruikers alsmede het implementeren van de (linked) open data in een collectiedatabase intrigeerde Sander. Nadat hij afgestudeerd was, kwam hij tijdens zijn zoektocht naar een leuke baan kwam hij terecht bij DOCFactory. 

Sanders interesses liggen vooral op het gebied van digitalisering, beeldbanken en het toegankelijk maken van informatie. Door de kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn studie hoopt hij een goede bijdrage te leveren aan de verschillende projecten. Hij kan niet wachten om zijn opgedane kennis nu in de praktijk te brengen. Sander is sinds 2019 in dienst van DOCFactory.