Adriaan Gaastra

Na zijn studie Geschiedenis besloot Adriaan Gaastra een promotietraject aan de Universiteit Utrecht te bewandelen. In 2007 voltooide hij zijn proefschrift over vroegmiddeleeuwse boeteboeken. Het beschrijven en classificeren van middeleeuwse teksten en handschriften had toen al zijn warme belangstelling. Na zijn promotie heeft Adriaan gewerkt aan het ordenen en beschrijven van bouwdossiers bij de Gemeente Zaanstad. Van 2007 tot 2018 werkte hij als medewerker en teamleider bij het medisch archief van het Zaans Medisch Centrum. Vanaf 2012 tot de succesvolle afronding van dit project in 2017 begeleidde hij daar de digitalisering van medische dossiers.

Na twee korte periodes als docent Middeleeuwse Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht begon het archiefwerk toch weer te trekken. Als vrijwilliger in het Gemeentearchief van Zaanstad heeft Adriaan geholpen met het ompakken en beschrijven van het historisch archief van het ziekenhuis. Vanaf 2019 werkt hij voor DOCFactory als informatiespecialist. Naast deze werkzaamheden is hij blijven publiceren over recht en religie in de vroege middeleeuwen.

In het medisch archief maakte Adriaan de transitie van papier naar digitaal van dichtbij mee. Door zijn studie en promotie werd zijn interesse gewekt in het ordenen en toegankelijk maken van informatie. Bovendien denkt hij graag met anderen mee hoe dit het beste kan. In zijn huidige functie bij DOCFactory kan hij deze interesses ruimschoots kwijt.

linkedin.com/in/adriaan-gaastra-a12366a1/

Nieuws

14.10.2019 Referentie audit bij gemeente Bodegraven-Reeuwijk

In opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft DOCFactory een audit uitgevoerd met als doel het gemeentelijke digitale informatiebeheer te evalueren en, indien nodig, aan te passen. DOCFactory heeft hiervoor gebruik gemaakt van de RODIN-standaard.
Lees meer

02.10.2019 Referentie Stadsarchief Breda

Stadsarchief Breda beschikt over een uitgebreide beeldcollectie en wil deze graag online met het publiek delen. Randvoorwaarde is dat auteursrechten van de getoonde werken goed geregeld zijn.
Lees meer

20.09.2019 Referentie Yakult

Op verzoek van Yakult Europe BV heeft DOCFactory tijdelijk de dagelijkse nieuwsmonitoring, wekelijkse wetenschappelijke nieuwsmonitoring en maandelijkse productmonitoring verzorgd.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

19.07.2019 Impressie DOCFactory zomerbijeenkomst in Louwman Museum

20 juni jl. vond de zomerbijeenkomst van DOCFactory in het Louwman Museum te Den Haag plaats.
Lees meer

26.06.2019 Referentie Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug

In opdracht van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSDKRH) heeft DOCFactory met de RODIN-standaard een audit uitgevoerd, waarbij de gehele afdeling Informatiemanagement onder de loep is genomen.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer