Zeeuws Archief

Het Zeeuws Archief heeft de archieven van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren over de periode 1864-2000 en de Stichting Godshuizen over de periode 1290-1981 in zijn collectie. Recentelijk verworven aanvullingen op beide archieven dienden bewerkt en toegankelijk gemaakt te worden zodat deze eveneens definitief in de collectie konden worden opgenomen en gepubliceerd.

In verband hiermee vroegen wij DOCFactory om ondersteuning in de vorm van een interim medewerker.

De werkzaamheden bestonden uit het selecteren, ordenen en beschrijven van de bestanddelen volgens gangbare standaarden en in samenhang met de al bestaande toegangen op beide archieven. Bij de selectie van voor vernietiging in aanmerking komende stukken werd terughoudend gehandeld, omdat het hier particuliere archieven betrof. Daarnaast werden de stukken ontdaan van niet duurzame materialen en opnieuw verpakt in zuurvrije omslagen en dozen.

Voor de aanvulling op het archief van de Stichting Godshuizen werd een nieuwe inventaris opgesteld; de beschrijvingen van de aanvulling op het archief van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren zullen in de bestaande toegang worden ingevoegd.


DOCFactory heeft de werkzaamheden naar volle tevredenheid uitgevoerd. Wij kijken terug op een goede inzet van en een fijne samenwerking met DOCFactory. De communicatie over de opzet en uitvoering van de werkzaamheden was helder en prettig.

Eline Sturm

Informatiebeheerder
Zeeuws Archief


Terug naar overzicht