Yakult

Yakult is vanwege zijn opvallende flesje en unieke product marktleider op het gebied van probiotica. In 1935 werd het eerste flesje geproduceerd in Japan, vanaf 1955 volgde internationale expansie. Sinds 1994 is Yakult in Nederland verkrijgbaar, waar ook het Europese hoofdkantoor en productie voor de Europese markt zijn gevestigd.

Vanwege het specifieke segment waarbinnen Yakult actief is, is het van belang dat de onderneming beschikt over voldoende kennis en inzicht in actuele en relevante ontwikkelingen. Hiertoe is een Information Specialist aangesteld, die vanuit het Business Information Center in het hoofdkantoor te Almere voor de Europese tak van Yakult onder meer de dagelijkse nieuwsmonitoring, wekelijkse wetenschappelijke nieuwsmonitoring en maandelijkse productmonitoring verzorgt.

Voor de tijdelijke vervanging van de informatiespecialist heeft Yakult Europe DOCFactory ingeschakeld. Dit is naar tevredenheid gebeurd, zo werd het kwaliteitsniveau gehandhaafd. De communicatie met DOCFactory vond op heldere en prettige wijze plaats, het maken van afspraken verliep probleemloos.

Yakult Europe is tevreden met de geleverde bijdrage van DOCFactory en zal als de gelegenheid daar is DOCFactory opnieuw inschakelen. 

Jan-Albert Blaauw

Corporate Affairs Manager
Yakult Europe BV


Terug naar overzicht