Van Oord Corporate Heritage

Van Oord is een aannemer die wereldwijd is gespecialiseerd in baggeren en offshore energieprojecten (olie, gas en wind) met innovatieve oplossingen voor maritieme uitdagingen. Het toonaangevende familiebedrijf heeft een rijke waterbouwgeschiedenis die 150 jaar teruggaat. 

Voor het duurzaam veiligstellen en delen van deze rijke (bedrijfs- en familie)geschiedenis is de afdeling Corporate Heritage opgericht. Onder leiding van de Manager Corporate Heritage wordt aan de hand van het collectieplan vorm gegeven aan de historische bedrijfscollectie die bestaat uit zeer divers bronnenmateriaal, variërend van archief, foto’s en literatuur tot scheepsmodellen, technische documentatie en kunst. De activiteiten die in dit kader worden uitgevoerd bestaan onder meer uit het verzamelen, toegankelijk maken, materieel verzorgen en zorgvuldig in bewaring nemen van historische materialen alsmede het genereren van aandacht voor de geschiedenis van Van Oord middels een expositieruimte op het Rotterdamse hoofdkantoor.

Voor de totstandkoming van de historische bedrijfscollectie heeft Van Oord een beroep gedaan op de expertise van DOCFactory. DOCFactory heeft de Manager Corporate Heritage bij het bepalen van visie, missie en doelen voorzien van advies en ondersteuning geleverd door uitvoering van de initiële operationele werkzaamheden bij de totstandkoming van de collectie.

Van Oord waardeert de inbreng van en samenwerking met DOCFactory bij de geslaagde opzet van de historische collectie en kijkt hier met genoegen op terug. Mede dankzij DOCFactory beschikt Van Oord over de tools om de collectie verder op te bouwen.

Genarda Brinkers

Manager Corporate Heritage
Van Oord


Terug naar overzicht