Referentie Zeeuws Archief

Het Zeeuws Archief beheert de archieven van een aantal Zeeuwse gemeenten, waaronder die van de gemeente Terneuzen. De Dienst Openbare Werken van de gemeente Terneuzen werd in 1964 opgericht en ging in 1991 op in de sector Stadsontwikkeling en Beheer.

Het archief van deze gemeentelijke dienst geeft een goed beeld van de groei en ontwikkeling die de gemeente heeft doorgemaakt vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw. Om het toegankelijk te maken voor geïnteresseerden en onderzoekers diende het bewerkt en ontsloten te worden. Wij hebben DOCFactory hiervoor om ondersteuning gevraagd.

De werkzaamheden bestonden uit het selecteren, ordenen en beschrijven van de bestanddelen volgens gangbare standaarden. Daarnaast werden de stukken ontdaan van niet-duurzame materialen en opnieuw verpakt in zuurvrije omslagen en dozen. De interim-medewerker van DOCFactory heeft tevens een inventaris met beknopte inleiding opgesteld. Daarbij werd steeds op prettige en constructieve wijze gecommuniceerd.

DOCFactory heeft de werkzaamheden naar volle tevredenheid uitgevoerd. Wij kijken terug op een goede inzet van en een fijne samenwerking met DOCFactory.

 

Eline Sturm

Informatiebeheerder
Zeeuws Archief


Terug naar overzicht