Referentie gemeentes Horst aan de Maas en Venray

In het kader van het wegwerken van achterstanden bij de overbrenging van de archieven van de voormalige gemeente Broekhuizen (inclusief drie gedeponeerde archieven) en de archieven van de voormalige gemeente Horst (inclusief een gedeponeerd archief) heeft DOCFactory aan de medewerkers  van de gemeentes Horst aan de Maas en Venray een opleiding gegeven voor wat betreft het inventariseren en beschrijven van archieven. Zowel uit Venray als Horst waren er deelnemers toegevoegd voor wie informatiebeheer een heel nieuw werkveld is. Voor hen vormde de cursus een prima eerste kennismaking.

Bij de in-company training van 4 dagen kwamen diverse onderwerpen zoals wettelijk kader, eisen aan inventarissen en omschrijvingen, het opstellen van een klassieke inventaris en het werken met het archiefsysteem Mais Flexis aan bod.

Gedurende de training was er ruimschoots de tijd voor de inbreng van casussen en het stellen van vragen door de medewerkers. Door de training zijn onze collega’s  nu zodanig op de hoogte van het proces van inventariseren dat ze deze werkzaamheden op een secure en deskundige wijze kunnen uitvoeren.

Gemeente Horst aan de Maas
Ellen Verlinden (Functioneel Leidinggevende Informatiebeheer)

Gemeente Venray
Paul van Meegeren (Gemeentearchivaris)


Terug naar overzicht