HTM

Sinds 1864 is HTM binnen de regio Den Haag verantwoordelijk voor een groot deel van het openbaar vervoer. Het historisch archief van HTM was tot enige tijd geleden extern geplaatst. Na een opschoning en waardering op historische waarde werd dit archief tijdelijk op een locatie van HTM bewaard, met als doel dit op termijn over te brengen naar het Haags Gemeentearchief.

In opdracht van HTM heeft DOCFactory er voor zorggedragen dat het historisch archief gereed was voor deze overbrenging. Dit hield in dat de documenten materieel werden verzorgd (denk aan het verpakken in zuurvrije dozen, omslagen, het verwijderen van materialen als nietjes die een langdurige bewaring belemmeren), werden beschreven en geordend alsmede dat een inventaris werd opgesteld.

HTM is tevreden met het eindresultaat. De samenwerking met DOCFactory hebben wij als prettig en constructief ervaren. Dankzij de inspanningen van DOCFactory is het historisch archief bij het Haags Gemeentearchief vanaf heden te raadplegen voor onderzoekers en andere belangstellenden.

 

Carla Maričič-Vermeulen

Medewerker Facilitair Beheer
HTM


Terug naar overzicht