Gemeente Den Haag Dienst DSO

Binnen de Dienst Stedelijke Ontwikkeling (DSO) van de gemeente Den Haag is hard gewerkt aan het selecteren van de bouwarchieven. Enerzijds om de dienstverlening aan de burger te kunnen verbeteren en anderzijds om de omvang van de bouwarchieven terug te brengen vanwege het afstoten van de huidige locatie en overbrenging van het archief naar het Spui.

Binnen het bouwarchief werd ook een bestand 'sonderingen' aangetroffen. Dit bestand bestond uit archiefbescheiden die voor directe vernietiging of voor vernietiging op termijn in aanmerking kwamen. Gedurende het project is het bestand op dossierniveau door DOCFactory bekeken en afgesteld op directe vernietiging of vernietiging op termijn waarbij een onconventionele aanpak is gehanteerd om snel en effectief het bestand te bewerken. Wel zijn natuurlijk zijn de standaardinstrumenten, zoals de Vernietigingslijst 1983 en Selectielijst 2000, gebruikt. Tijdens de bewerking is de omvang van het archief teruggebracht van 224 dozen naar 207 dozen waarvan ongeveer de helft voor directe vernietiging in aanmerking kwamen.

DOCFactory heeft het project binnen het geraamde aantal werkdagen en binnen budget, naar onze volle tevredenheid, gerealiseerd.

 

Karin Verstraaten

Hoofd DIVH
Gemeente Den Haag DSO


Terug naar overzicht