Khadija Rharissi

|

informatiespecialist

Khadija volgde de Bachelor en Masteropleiding geschiedenis aan de Universiteit Leiden.  Hier heeft zij zich gespecialiseerd in koloniale geschiedenis. Haar interesse voor archiefwerk is mede gevormd door de verschillende keuzevakken die ze heeft gevolgd: Archivistiek en Oud Schrift.

Informatiebeheer als projectmatig werken een rode draad in haar werkervaring. Als project-assistent heeft ze bij een maatschappelijke organisatie aan meerdere projecten gewerkt en een grote bijdrage geleverd aan het opzetten en structureren van informatiebestanden. Tijdens haar studie heeft Khadija als student-assistent gewerkt aan het verder ontwikkelen van een database van achttiende-eeuwse handgeschreven registers. Daarnaast heeft ze tijdens haar research traineeship met behulp van verschillende online informatiesystemen een bibliografische lijst van verschillende bronnen samengesteld.

Khadija is empathisch, leergierig, zorgvuldig in haar werk en houdt ervan om nieuwe dingen te leren en zich te blijven ontwikkelen.

Haar motto is: “If you change the way you look at things, the things you look at change.”