Andrea Vink

Informatiespecialist

Tijdens haar studie Geschiedenis (Universiteit Utrecht) ging de interesse van Andrea uit naar ideeëngeschiedenis, de ontwikkeling van burgerrechten en genocidestudies. Het onderzoek van primaire bronnen bij deze thema’s wekte haar enthousiasme voor het archief.

Na het afronden van haar master, behaalde ze haar eerstegraads bevoegdheid leraar Geschiedenis. Sindsdien is zij hogeschooldocent geschiedenis. Ze ontwikkelt en geeft vakinhoudelijke cursussen waarin ze theorie en werkvormen afwisselt met als doel het historisch redeneren te ontwikkelen bij de studenten.

Naast haar docentenwerk deed Andrea projecten als tekstschrijver, en hielp zij mee bij het digitaliseren van het Rosenberg archief (NIOD).  

Andrea is onderzoekend en inhoudsgericht, met oog voor detail. Ze verzamelt en structureert graag informatie om zo kennis en begrip te verwerven. Naast inhoudelijk onderzoek vindt zij het fijn om praktisch gezien, zaken op orde te brengen. Haar ervaring hierin kan ze goed gebruiken bij haar werk als informatiespecialist. Ze is geïnteresseerd in de nieuwste digitale ontwikkelingen binnen het archiefwezen.