Ron van Ispelen

|

Projectmanager

Na zijn studie Geschiedenis aan de RU Leiden rolt Ron in 1998 het vakgebied Informatiemanagement in.  Het blijkt een gouden greep. Hield de eerste opdrachtgever Stadsdeel Amsterdam-Noord in eerste instantie nog een slag om de arm met de inzet van Ron, een half jaar later wordt de traditionele personeelsadvertentie van het stadsdeel voor DIV-medewerker volledig naar het profiel van Ron geschreven. 

Liggen de eerste jaren in het vakgebied vooral in de uitvoering binnen gemeenteland, via een half jaar helpdeskmedewerker gaat Ron daarna aan de slag als projectmanager in de sector bedrijven. Ron geeft dan leiding aan een groep van 10 mensen die op diverse projecten werkzaam zijn en waar hij de kwaliteit en doorlooptijd van moet bewaken. Hij is dan tevens verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe opdrachten.

De laatste jaren is Ron terug op het Interim-vlak binnen de overheid (gemeentelijke, provinciale en rijks overheid), waarbij ook steeds vaker een adviserende rol wordt gevraagd. Ron is analytisch sterk en zich bewust van het politieke speelveld waarin organisaties opereren. Ron is in staat om als gesprekspartner voor alle lagen binnen de organisatie op te treden.

Als leidinggevende is Ron gericht op het beste uit de mensen te halen, dit doet hij door te inspireren en te coachen, en met een gezonde dosis humor.