Luka Perotti

|

Informatiespecialist

Luka heeft de afgelopen jaren met veel plezier gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Hij heeft eerst de bachelor Geschiedenis gedaan, waarna hij doorpakte met de master Colonial and Global History. Gedurende de master heeft Luka zich gericht op de onafhankelijkheidsstrijd die plaatsvond in Nederlands-Indië, waarbij hij zich specifiek richtte op het eiland Borneo.

Voor de scriptie die tijdens de master geschreven diende te worden heeft Luka de nodige uren doorgebracht in het Nationaal Archief in Den Haag. Het werken met archiefstukken vindt hij interessant omdat het de kans biedt om het verleden in te duiken en omdat het een prachtige manier is om informatie in te winnen.

Deze interesse in het archief heeft zich vervolgens verder ontwikkeld. Luka besefte dat een goed toegankelijk archief van groot belang is: niet alleen voor historici, maar ook voor de overheid en voor het bedrijfsleven. Toen hij in het voorjaar van 2020 de kans kreeg om bij DOCFactory aan de slag te gaan hoefde hij daar dus ook geen twee keer over na te denken.