Lisanne van de Mortel

|

Informatiespecialist

Lisanne is in september 2019 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Daar heeft ze eerst de Bachelor Geschiedenis gedaan. Tijdens deze studie ontwikkelde ze een grote interesse in Rusland en Russische geschiedenis. Aansluitend voltooide ze de Master Russian and Eurasian Studies, ook in Leiden. Tijdens haar studie heeft ze ook studieprogramma’s op het gebied van Russische taal en cultuur gevolgd in Sint-Petersburg en Minsk.

Lisanne is in maart 2020 begonnen als informatiespecialist bij DOCFactory. Zij is nieuw op het gebied van informatiemanagement. Het lijkt haar een interessant vakgebied, dat goed aansluit bij haar achtergrond in de Geesteswetenschappen. Ze vindt het interessant om nu aan de andere kant te staan. In plaats van informatie te gebruiken voor onderzoek, werk je namelijk aan het beschikbaar en raadpleegbaar maken van informatie voor onderzoekers in de toekomst. Dit vind ze een leuk aspect aan dit werk.

Lisanne wil graag het vakgebied ontdekken en nieuwe dingen blijven leren. Ze is dan ook begonnen met een project waarin ze een aantal historische archieven van een financiële organisatie gaat inventariseren.