Kees Schabbing

|

Senior informatiespecialist

Kees startte zijn loopbaan bij het Algemeen Rijksarchief (het huidige Nationaal Archief), waar hij ook de opleiding voor middelbaar archiefambtenaar volgde. In 1978 ruilde hij Den Haag in voor een studie geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Na zijn afstuderen werkte hij bij de Centrale Archief Selectiedienst (CAS, nu Doc-Direkt) in Winschoten. Zijn taken bestonden uit een inventarisatie van de werkvoorraad voor de CAS, later uitgebreid met relatiebeheer en onderzoek in projectarchieven en de acquisitie van commerciële projecten.Tijdens zijn werk bij de CAS rondde Kees ook de opleiding voor hoger archiefambtenaar af.

In 1995 stapte Kees over naar de provincie Noord-Holland, waar hij eerste medewerker werd bij de uitvoering van een omvangrijk bewerkingsproject. In enkele jaren tijd werkte het team een achterstand van 10 kilometer archief weg, afgerond met overbrenging naar het Noord-Hollands Archief.

Daarna was het voor Kees een kleine stap naar de functie van adjunct-archiefinspecteur in Noord-Holland. Zijn belangrijkste specialisaties in het archieftoezicht waren de bouw- en beheerkant van archiefgebouwen en de begeleiding van archief¬bewerkings¬projecten. Zo nam hij het initiatief om tot een modelcontract te komen voor externe archiefbewerkers.

Na zijn vervroegde pensionering in 2018 is Kees op projectbasis voor DOCFactory gaan werken: “Dit vak is te mooi en te belangrijk om aan de zijlijn te staan”.