Ester van Dooren

Informatiespecialist

Ester van Dooren heeft altijd al iets met bibliotheek en archief gehad. Zo liep zij tijdens haar studie Nieuwe Geschiedenis stage bij het Brabants Historisch Informatie Centrum. Na haar studie heeft Ester bij Stadsarchief Den Bosch gewerkt om onder meer achterstanden weg te werken in de registratie van archief- en bibliotheekbescheiden.

Na dit project heeft Ester bij diverse gemeentes op het statische en semi-statische archief gewerkt. Vervolgens is Ester in 2000 gaan werken op de afdeling Collectie Informatie Centrum van het toenmalige Legermuseum, dat toen nog in Delft zat. Vanwege de fusie met het Luchtmachtmuseum maakte Ester in 2008 de overstap voor een project naar de universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit. Meteen daarna ging Ester aan de slag als informatiespecialist audiovisuele en digitale collecties in de Zeeuwse Bibliotheek.

Ester wil haar kennis en kunde op het gebied van informatievoorziening bij DOCFactory inzetten op allerlei wisselende projecten bij verschillende opdrachtgevers. Ze houdt van afwisseling en goed werk afleveren. Tevens vindt Ester het belangrijk om de ontwikkelingen binnen het informatie vakgebied goed bij te houden.