Anne van Noord

|

Informatiespecialist

Anne werkt sinds 2019 bij DOCFactory. Ze heeft in datzelfde jaar haar master Archival and information sciences aan de Universiteit van Amsterdam afgerond en hiermee ook het diploma Archivistiek A behaald.

Tijdens haar opleiding heeft Anne stage gelopen bij het Stadsarchief van Amsterdam. Hier heeft ze meegeholpen aan het onderzoek voor het in 2019 gepubliceerde boek ‘Kaartboeken van Amsterdam’ over de zeventiende-eeuwse kaartboeken van het Stadsarchief. Daarnaast heeft ze voor het Stadsarchief gewerkt aan de inventarisatie van de kaarten binnen de collectie Dreesman en het archief van de Holland Land Company.

Voor haar master heeft Anne vanwege haar fascinatie voor het verleden een bachelor Geschiedenis aan de Radboud Universiteit te Nijmegen gedaan. Hier heeft ze kennis gemaakt met archieven en archiefbeheer. Vooral het toegankelijk en bruikbaar maken en houden van informatie voor nu en voor de toekomst heeft haar interesse. Zodoende is ze haar master in Amsterdam gaan volgen, waar ze meer inzicht heeft gekregen in de werking van organisaties en werkprocessen.