Kees Schabbing

 

Kees startte zijn loopbaan bij het Algemeen Rijksarchief (het huidige Nationaal Archief), waar hij ook de opleiding voor middelbaar archiefambtenaar volgde. In 1978 ruilde hij Den Haag in voor een studie geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Na zijn afstuderen werkte hij bij de Centrale Archief Selectiedienst (CAS, nu Doc-Direkt) in Winschoten. Zijn taken bestonden uit een inventarisatie van de werkvoorraad voor de CAS, later uitgebreid met relatiebeheer en onderzoek in projectarchieven en de acquisitie van commerciële projecten.Tijdens zijn werk bij de CAS rondde Kees ook de opleiding voor hoger archiefambtenaar af.

In 1995 stapte Kees over naar de provincie Noord-Holland, waar hij eerste medewerker werd bij de uitvoering van een omvangrijk bewerkingsproject. In enkele jaren tijd werkte het team een achterstand van 10 kilometer archief weg, afgerond met overbrenging naar het Noord-Hollands Archief.

Daarna was het voor Kees een kleine stap naar de functie van adjunct-archiefinspecteur in Noord-Holland. Zijn belangrijkste specialisaties in het archieftoezicht waren de bouw- en beheerkant van archiefgebouwen en de begeleiding van archief¬bewerkings¬projecten. Zo nam hij het initiatief om tot een modelcontract te komen voor externe archiefbewerkers.

Na zijn vervroegde pensionering in 2018 is Kees op projectbasis voor DOCFactory gaan werken: “Dit vak is te mooi en te belangrijk om aan de zijlijn te staan”.

linkedin.com/in/keesschabbing/

Nieuws

14.10.2019 Referentie audit bij gemeente Bodegraven-Reeuwijk

In opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft DOCFactory een audit uitgevoerd met als doel het gemeentelijke digitale informatiebeheer te evalueren en, indien nodig, aan te passen. DOCFactory heeft hiervoor gebruik gemaakt van de RODIN-standaard.
Lees meer

02.10.2019 Referentie Stadsarchief Breda

Stadsarchief Breda beschikt over een uitgebreide beeldcollectie en wil deze graag online met het publiek delen. Randvoorwaarde is dat auteursrechten van de getoonde werken goed geregeld zijn.
Lees meer

20.09.2019 Referentie Yakult

Op verzoek van Yakult Europe BV heeft DOCFactory tijdelijk de dagelijkse nieuwsmonitoring, wekelijkse wetenschappelijke nieuwsmonitoring en maandelijkse productmonitoring verzorgd.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

19.07.2019 Impressie DOCFactory zomerbijeenkomst in Louwman Museum

20 juni jl. vond de zomerbijeenkomst van DOCFactory in het Louwman Museum te Den Haag plaats.
Lees meer

26.06.2019 Referentie Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug

In opdracht van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSDKRH) heeft DOCFactory met de RODIN-standaard een audit uitgevoerd, waarbij de gehele afdeling Informatiemanagement onder de loep is genomen.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer