Ester van Dooren

Ester van Dooren heeft altijd al iets met bibliotheek en archief gehad. Zo liep zij tijdens haar studie Nieuwe Geschiedenis stage bij het Brabants Historisch Informatie Centrum. Na haar studie heeft Ester bij Stadsarchief Den Bosch gewerkt om onder meer achterstanden weg te werken in de registratie van archief- en bibliotheekbescheiden.

Na dit project heeft Ester bij diverse gemeentes op het statische en semi-statische archief gewerkt. Vervolgens is Ester in 2000 gaan werken op de afdeling Collectie Informatie Centrum van het toenmalige Legermuseum, dat toen nog in Delft zat. Vanwege de fusie met het Luchtmachtmuseum maakte Ester in 2008 de overstap voor een project naar de universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit. Meteen daarna ging Ester aan de slag als informatiespecialist audiovisuele en digitale collecties in de Zeeuwse Bibliotheek.

Ester wil haar kennis en kunde op het gebied van informatievoorziening bij DOCFactory inzetten op allerlei wisselende projecten bij verschillende opdrachtgevers. Ze houdt van afwisseling en goed werk afleveren. Tevens vindt Ester het belangrijk om de ontwikkelingen binnen het informatie vakgebied goed bij te houden.

https://linkedin.com/in/✹-ester-van-dooren-✹

Nieuws

14.10.2019 Referentie audit bij gemeente Bodegraven-Reeuwijk

In opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft DOCFactory een audit uitgevoerd met als doel het gemeentelijke digitale informatiebeheer te evalueren en, indien nodig, aan te passen. DOCFactory heeft hiervoor gebruik gemaakt van de RODIN-standaard.
Lees meer

02.10.2019 Referentie Stadsarchief Breda

Stadsarchief Breda beschikt over een uitgebreide beeldcollectie en wil deze graag online met het publiek delen. Randvoorwaarde is dat auteursrechten van de getoonde werken goed geregeld zijn.
Lees meer

20.09.2019 Referentie Yakult

Op verzoek van Yakult Europe BV heeft DOCFactory tijdelijk de dagelijkse nieuwsmonitoring, wekelijkse wetenschappelijke nieuwsmonitoring en maandelijkse productmonitoring verzorgd.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

19.07.2019 Impressie DOCFactory zomerbijeenkomst in Louwman Museum

20 juni jl. vond de zomerbijeenkomst van DOCFactory in het Louwman Museum te Den Haag plaats.
Lees meer

26.06.2019 Referentie Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug

In opdracht van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSDKRH) heeft DOCFactory met de RODIN-standaard een audit uitgevoerd, waarbij de gehele afdeling Informatiemanagement onder de loep is genomen.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer