Ester van Dooren

Ester van Dooren heeft altijd al iets met bibliotheek en archief gehad. Zo liep zij tijdens haar studie Nieuwe Geschiedenis stage bij het Brabants Historisch Informatie Centrum. Na haar studie heeft Ester bij Stadsarchief Den Bosch gewerkt om onder meer achterstanden weg te werken in de registratie van archief- en bibliotheekbescheiden.

Na dit project heeft Ester bij diverse gemeentes op het statische en semi-statische archief gewerkt. Vervolgens is Ester in 2000 gaan werken op de afdeling Collectie Informatie Centrum van het toenmalige Legermuseum, dat toen nog in Delft zat. Vanwege de fusie met het Luchtmachtmuseum maakte Ester in 2008 de overstap voor een project naar de universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit. Meteen daarna ging Ester aan de slag als informatiespecialist audiovisuele en digitale collecties in de Zeeuwse Bibliotheek.

Ester wil haar kennis en kunde op het gebied van informatievoorziening bij DOCFactory inzetten op allerlei wisselende projecten bij verschillende opdrachtgevers. Ze houdt van afwisseling en goed werk afleveren. Tevens vindt Ester het belangrijk om de ontwikkelingen binnen het informatie vakgebied goed bij te houden.

https://linkedin.com/in/✹-ester-van-dooren-✹

Nieuws

19.07.2019 Impressie DOCFactory zomerbijeenkomst in Louwman Museum

20 juni jl. vond de zomerbijeenkomst van DOCFactory in het Louwman Museum te Den Haag plaats.
Lees meer

26.06.2019 Referentie Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug

In opdracht van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSDKRH) heeft DOCFactory met de RODIN-standaard een audit uitgevoerd, waarbij de gehele afdeling Informatiemanagement onder de loep is genomen.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

21.06.2019 Referentie BEL Combinatie

In opdracht van de BEL Combinatie, de gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren, heeft DOCFactory archieven geselecteerd, bewerkt, beschreven en materieel verzorgd, zodat ze konden worden overgedragen en aan het publiek ter beschikking worden gesteld. 

Het betrof de archieven van de gemeenten Laren en Blaricum, met als looptijd 1990-1999, die in 2019 dienden te worden overgebracht naar het Streekarchief Gooi en Vechtstreek.
Lees meer

08.05.2019 Archiefdagen 2019 in Gouda

Jaarlijks organiseert KVAN/BRAIN in samenwerking met allerlei groepen van actieve archiefprofessionals* de Archiefdagen. Dit jaar vinden de dagen plaats in Gouda.
Lees meer

01.05.2019 Stichting Fonds Anny Antoine - Louis Koopman

In opdracht van de Stichting Fonds Anny Antoine - Louis Koopman heeft DOCFactory het archief het geïnventariseerd en geschoond.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer