Ellen Altona

Een studie kunstgeschiedenis aan de Utrechtse universiteit bracht Ellen in contact met vele van de museale collecties die Nederland rijk is. Als coördinator fotografie bij het Centraal Museum ontstond de fascinatie voor de fotografische afbeelding als object en voor de ontwikkelingen in de fotografie van de 19de eeuw. Met veel genoegen werkte ze vervolgens als registrator fotografie bij onder meer het Tropenmuseum, museum Bronbeek en het Theaterinstituut.

In 2006 kwam de overstap naar het Nationaal Archief. Eerst als projectmedewerker bij een digitaliseringstraject, later in een team dat verantwoordelijk was voor het inventariseren van tekeningen en kaarten waaronder handgekleurde manuscriptkaarten. Er volgden diverse cursussen op archiefgebied en zo hoopt Ellen bij DOCfactory een bijdrage te leveren aan één van de vele archiefprojecten die onder hun deskundige hoede zijn.

Motto: bewaren met beleid is behoud voor altijd!

https://nl.linkedin.com/in/ellenaltona

Nieuws

20.09.2019 Referentie Yakult

Op verzoek van Yakult Europe BV heeft DOCFactory tijdelijk de dagelijkse nieuwsmonitoring, wekelijkse wetenschappelijke nieuwsmonitoring en maandelijkse productmonitoring verzorgd.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

19.07.2019 Impressie DOCFactory zomerbijeenkomst in Louwman Museum

20 juni jl. vond de zomerbijeenkomst van DOCFactory in het Louwman Museum te Den Haag plaats.
Lees meer

26.06.2019 Referentie Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug

In opdracht van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSDKRH) heeft DOCFactory met de RODIN-standaard een audit uitgevoerd, waarbij de gehele afdeling Informatiemanagement onder de loep is genomen.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer

21.06.2019 Referentie BEL Combinatie

In opdracht van de BEL Combinatie, de gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren, heeft DOCFactory archieven geselecteerd, bewerkt, beschreven en materieel verzorgd, zodat ze konden worden overgedragen en aan het publiek ter beschikking worden gesteld. 

Het betrof de archieven van de gemeenten Laren en Blaricum, met als looptijd 1990-1999, die in 2019 dienden te worden overgebracht naar het Streekarchief Gooi en Vechtstreek.
Lees meer

08.05.2019 Archiefdagen 2019 in Gouda

Jaarlijks organiseert KVAN/BRAIN in samenwerking met allerlei groepen van actieve archiefprofessionals* de Archiefdagen. Dit jaar vinden de dagen plaats in Gouda.
Lees meer