Ellen Altona

Een studie kunstgeschiedenis aan de Utrechtse universiteit bracht Ellen in contact met vele van de museale collecties die Nederland rijk is. Als coördinator fotografie bij het Centraal Museum ontstond de fascinatie voor de fotografische afbeelding als object en voor de ontwikkelingen in de fotografie van de 19de eeuw. Met veel genoegen werkte ze vervolgens als registrator fotografie bij onder meer het Tropenmuseum, museum Bronbeek en het Theaterinstituut.

In 2006 kwam de overstap naar het Nationaal Archief. Eerst als projectmedewerker bij een digitaliseringstraject, later in een team dat verantwoordelijk was voor het inventariseren van tekeningen en kaarten waaronder handgekleurde manuscriptkaarten. Er volgden diverse cursussen op archiefgebied en zo hoopt Ellen bij DOCfactory een bijdrage te leveren aan één van de vele archiefprojecten die onder hun deskundige hoede zijn.

Motto: bewaren met beleid is behoud voor altijd!

https://nl.linkedin.com/in/ellenaltona

Nieuws

14.11.2019 Referentie HTM

In opdracht van HTM heeft DOCFactory het historisch archief materieel verzorgd, geordend en via een inventaris toegankelijk gemaakt. Doel was het historisch archief over te brengen naar het Haags Gemeentearchief.
Lees meer

31.10.2019 Referentie audit bij gemeente Bodegraven-Reeuwijk

In opdracht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft DOCFactory een audit uitgevoerd met als doel het gemeentelijke digitale informatiebeheer te evalueren en, indien nodig, aan te passen. DOCFactory heeft hiervoor gebruik gemaakt van de RODIN-standaard.
Lees meer

28.10.2019 Referentie Stadsarchief Breda

Stadsarchief Breda beschikt over een uitgebreide beeldcollectie en wil deze graag online met het publiek delen. Randvoorwaarde is dat auteursrechten van de getoonde werken goed geregeld zijn.
Lees meer

20.10.2019 Overdracht historisch archief HTM aan Haags Gemeentearchief een feit

Op 18 oktober jl. vond tijdens een bescheiden bijeenkomst in de Haagse tramtunnel de officiële overdracht plaats van een deel van het historische archief van HTM aan het Haagse Gemeentearchief.
Lees meer

20.09.2019 Referentie Yakult

Op verzoek van Yakult Europe BV heeft DOCFactory tijdelijk de dagelijkse nieuwsmonitoring, wekelijkse wetenschappelijke nieuwsmonitoring en maandelijkse productmonitoring verzorgd.

U treft de referentie aan onder de tab Referenties.
Lees meer